duminică, 4 iulie 2010

Rămâne cum am stabilit

Tocmai s-a terminat meciul Spania-Paraguay. 1-0. Avem trei echipe europene în semifinale. Ce ziceam? Că acum mă uit, dacă mă uit, cel mult 15 minute la un meci de la Cupa Mondială? Păi cam tot atâtea m-am uitat şi la meciul ăsta.
După ce am spălat-o înainte de culcare pe Ana îmi aduc aminte de meci. Dau pe TVR şi ce văd? Un paraguayan se pregătea să bată un penalty. Bate si ratează.
Nici nu se termină bine reluarea că în faza următoare arbitrul dă penalty pentru Spania. Marchează Alonso. Arbitrul anulează golul pentru că intraseră jucători în careu înainte de execuţia penaltyului. Sunt curios cum o fi fost când a executat paraguayanul mai devreme. Chiar nu a intrat nimeni în careu înainte de a şuta acesta?
Spaniolul execută din nou penaltyul dar de această dată ratează. Un penalty se ratează, nu se apară. La reluare văd ca ar mai fi trebuit imediat acordat un nou penalty pentru un fault făcut de portarul paraguayan. Dar arbitrul nu dictează nimic. Scorul rămane 0-0.
Îmi zic: Dau mai târziu iar la meci. Şi încep să schimb canalele. Văd câte puţin din filmele de pe ProTV, Antena1 şi Prima. Dau înapoi pe TVR şi vad în reluare cum o mingie loveşte bara porţii apoi David Villa şutează, balonul loveşte bara din stânga portarului apoi o loveşte pe cea din dreapta şi intră în poartă. E 1-0 pentru spanioli. Aflu că-i minutul 84. Urmăresc meciul până la final. Mai sunt două ocazii de gol, destul de mari, câte una de fiecare parte.
Sunt convins că şi de această dată prinsesem din meci ceea ce fusese mai important.
Aştept să fiu contrazis, dar sincer nu cred să fi existat în meci faze mai interesante şi mai controversate decât cele enumerate mai devreme.
Păstrăm eficienţă maximă în raportul Spectacol/Timp.

2 comentarii:

  1. Asa te uiti tu la meci?!
    Si mai zici ca esti om serios...
    :P

    Ai pierdut reluarile? La primul penalty (cel al Paraguayului), ar fi trebuit dictata repetarea, erau 2 spanioli pe la jumatatea careului!!! A fost vaaarza arbitrul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrebarea era una retorica. In 90% din cazuri intra jucatorii in careu inainte de a se suta. Si in 99% din cazuri arbitrii se fac ca nu observa. Din cate am vazut, cam toate arbitrajele au fost varza. Nu e admisibil ca la la faze asemanatoare, la doar la un minut distanta, sa iei decizii diferite.
    Dar este si vina FIFA.
    Mai nou vor o cupa mondiala a tuturor. Ca asa e fair-play. Si daca tari precum India, Fiji, Jamaica sau Mongolia nu ajung la Mondiale atunci ei cheama arbitrii de acolo. Tarile astea au alte sporturi nationale, gen cricket, rugby, alergari sau calaritul pe podisuri (no offence!).
    Acum, nu stiu daca arbitrii de la mondialele astea chiar au fost din tarile enumerate mai sus, dar ideea tot aia este. Cheama frate arbitrii buni din tari cu traditie in fotbal. Altfel nu faci decat sa iti bati joc de toti cei care au muncit sa ajunga la turneul final. Si de suporteri. Si de spectatori. Iar asta nu-i fair-play.

    RăspundețiȘtergere