A început Turul Franţei. Şi a început şi Alex Hovco să ne dea reţete. Nu ştiu de ce, dar am eu presentimentul că această primă reţetă va fi şi cea care-mi va plăcea cel mai mult din cele ce vor urma să le aud în următoarele trei săptămâni. La urma urmei ce fel de mâncare franţuzesc poate să-mi placă mai mult decât o ciocolată belgiană...
Aşadar:
Ingrediente pentru 4 porţii
24 biscuiţi subţiri rotunzi
300 g de frişcă proaspătă
2 albuşuri de ou
150 g de ciocolată neagră (85% cacao)
1 lingură de sirop de mere sau orice alt sirop care vă place
Prepararea mousse-ului de ciocolată: fierbeţi 100 g de frişcă cu siropul de mere. Luaţi de pe foc şi adăugaţi ciocolata amestecând continuu.
Într-un alt castron bateţi albuşurile de ou până devin tari şi adăugaţi-le peste frişca rămasă (cele 200 de grame).
Turnaţi amestecul rezultat peste mousse-ul de ciocolată şi încorporaţi folosind o spatulă.
Acoperiţi bolul cu folie de plastic şi aşezaţi în frigider la odihnă pentru 30 de minute.
Aşezaţi câte un biscuit pe fiecare farfurie şi puneţi câte o lingură din mousse-ul de ciocolată în mijlocul fiecărui biscuit. Cu ajutorul unui alt biscuit apăsaţi până când ciocolata ajunge pe marginile biscuitelui. Repetaţi acţiunea până când rămâneţi fără biscuiţi.
Fiecare porţie va avea 5 straturi de ciocolată.
În momentul servirii puteţi adăuga ca ultim strat câteva merişoare, coacăze, mure sau căpşuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu