Truffade = Un fel de mâncare cu cartofi şi brânză Tomme, Cheddar, Gruyere sau Mozarella.
Ingrediente pentru 4 porţii:
1 kg de cartofi mijlocii
400 grame de brânză Cheddar
125 grame bacon sau kaizer
2 cepe
1 lingură de grăsime de gâscă / o lingură ulei de măsline
1 căţel de usturoi
Sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă. După ce s-au răcit puţin, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i în felii medii ca grosime. Tocaţi apoi ceapa şi căliţi-o în grăsimea de gâscă sau uleiul de măsline. Adăugaţi usturoiul tăiat mărunt, kaizerul şi apoi feliile de cartofi. Ţineţi pe foc până se rumenesc, apoi aşezaţi feliile de brânză deasupra. După ce brânza s-a topit, asezonaţi cu sare şi piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu