joi, 10 februarie 2011

Exerciţiu

Nu am timp de citit cărţi de psihologie şi nici măcar de căutat pe net. Facem un exerciţiu?

Să zicem că luăm o persoană. Ca mine. Cu câţiva prieteni. Termenul de prieten nu îl luam ad litteram cum e el dat de Facebook. Majoritatea acelor persoane sunt cunoştinţe. Să definim prietenul ca fiind cineva la care să ţii cu adevărat. Cineva pentru care ţi-ai da un rinchi sau o bucată de ficat. Cineva pe care preţuieşti, iubeşti şi vrei să ocroteşti. Cineva care face parte din viaţa ta. Cineva la care, chiar dacă nu-i aproape, nu trece o zi fără să te gândeşti. Cineva care ţi-e ca o rudă. O rudă foarte foarte apropiată.

Bun. Să zicem că cineva are prieteni cam câte degete are la mâini. Şi are un vis. În vis trece pe lângă casa unuia din prieteni. Şi ce vede? Nu mai e casa! A dispărut! În loc a rămas doar o groapă ca şi când locuinţa respectivă a fost pur şi simplu smulsă din pământ.

Ce înseamnă visul ăsta? Înseamnă că prietenul nu-şi mai are locul binecunoscut? Golul lăsat de dispariţia clădirii este golul care l-a simţit în stomac? Înseamnă că îi este teamă de pierderea acelui prieten? Are presentimentul că va pierde acel prieten?

Mă ajută cineva să-i dau de cap?
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu