miercuri, 21 decembrie 2011

9 virgulă 3

"Potrivit unui studiu realizat anul trecut în Marea Britanie, bărbaţii se culcă, în medie, cu 9.3 partenere. Reprezentantele sexului feminin ajung doar la jumătate din această performanţă."

Cum rezolv eu problema asta? Ce să înţeleg eu de aici?

Deci... Bărbaţii au în medie 9.3 partenere. Femeile, jumătate. Rotunjim la 4.7.
Considerăm că raportul dintre bărbaţi si femei e egal. Şi mai considerăm că longevitatea lor e aceeaşi. 
Dacă numărul bărbaţilor sau longevitatea lor era dublă, atunci problema e ca şi rezolvată. Dar nu-i aşa...
Deci... Număr egal de bărbaţi şi femei. Şi ambele sexe trăiesc la fel de mult... Hmm... Ceva nu e în regulă...

Singurele concluzii pe care le pot trage, sunt următoarele:

1. Ori bărbaţii se laudă.
2. Ori femeile nu vor să recunoască câţi parteneri au avut.
3. Ori ambele variantele de mai sus sunt adevărate. Şi ajungem atunci la o medie de 7 parteneri pentru ambele sexe.
4. Ori presupunem că şi femeile dar şi bărbaţii au răspuns sincer. Dar cei 9.3-4.7 = 4.6 parteneri pe care un bărbat britanic îi are în plus faţă de o femeie sunt de fapt parteneri de sex masculin. Aşa o sta treaba în regat?

Matematica asta mă omoară. Mă ajută cineva? Mircică, tu? Mi-eşti dator frate. Te-am ajutat să-ţi rezolvi problema de pe blog acu' două săptămâni...

2 comentarii:

  1. Corecţie. Sau, mai degrabă, o adăugire.
    Cei 4.6 parteneri pe care un britanic îi are în plus faţă de o britanică, pot fi tot femei. Dar din altă ţară. Şi de asta nu au luat parte la sondaj.
    Asta să fie? ... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu eram, da' uite ca te-ai trezit pana la urma! :)) Barbatii care calatoresc in afara UK sunt mai multi decat femeile. Si evident, toti fute in deplasare, ca sa fiu finutz. Totusi, nu aceasta este concluzia statisticii. Nu putem miza pe faptul ca doar barbatii calatoresc... Poate si femeile o fac, poate chiar in numar mai mare... Si atunci?

    Eee... Lucrul pentru care putem 100% baga mana in foc este... hehe, surpriza! Hai sa te iau prin invaluire, cu ceeea ce rezulta din sondaj la o prima analiza mai atenta a cauzelor pentru care femeile au asa un scor mic: 1. Barbatii care INTRA in UK nu prea fute, 2. Femeile care iese din UK, nici ele nu prea au noroc...

    De ce?

    ...........
    ...........

    Nimic?

    ...........
    ...........

    PAI FRATEEEE. PENTRU CA STIM CU TOTII CAT DE URATE SUNT ENGLEZOAICELE!!!!

    :))))

    Deci, fara sa conteze ca traiesc mai putin si fie si din motivul asta sunt mai putini decat femeile, ca si-o trag sau nu intre ei (femeile de ce n-ar face-o?), ca au nevoie de cate o gura de aer de pe continent ca sa poata rezista in regat sau nu, lucrul demonstrat de statistica pomenita de tine este ca... femeile din UK sunt urate cu spume!!! :))

    Q.E.D.


    M.
    P.S. Uite si o statistica pe ani (2003-2010):

    Life expectancy at birth (years): men
    76.2, 76.8, 77.1, 77.3, 77.6, 77.8, 78.3

    Life expectancy at birth: women
    80.5, 81.2, 81.3, 81.7, 81.8, 81.9, 82.5

    Varsta de peste 70 insa nu prea cred ca e relevanta... :)) Ne-ar trebui un raport pe grupe de varsta, dar n-am timp sa caut. Oricum, e evident: femeile sunt de 2x mai urate decat barbatii care fac ce fac si marcheaza in deplasare. Unii poate nu cu intentie, poate doar raman inmarmuriti la ce gasesc pe continent si cedeaza... :))

    RăspundețiȘtergere